Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Ευβοίας

 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το έργο του Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Ευβοίας, το οποίο η Μ+Υ Glass Solutions θυγατρική εταιρεία του ομίλου Υαλοδομή διεκπεραίωσε με μεγάλη επιτυχία εντός χρονοδιαγράμματος και τεχνικών προδιαγραφών.

Το νέο Μουσείο βρίσκεται στο Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσου και στεγάζεται σε κτήριο του ναού, το οποίο για πολλά χρόνια χρησιμοποιούνταν ως ξενώνας των προσκυνητών και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
Στις 10 Σεπτεμβρίου 2018  τελέσθηκαν τα εγκαίνια από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο μαζί με τον Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.
Σκοπός του Μουσείου είναι η διαφύλαξη και η έκθεση ιερών κειμηλίων και λαογραφικών αντικειμένων που έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι Καππαδοκίας, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο Νέο Προκόπι Ευβοίας.

Προϋπολογισμός Έργου: 630.000,00 €
Περίοδος Έργου: 03/2018 – 09/2018 

        

 

        

 

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Tα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου που περιέχουν πληροφορίες που αποθηκεύονται στον web browser του υπολογιστή σας κατά την περιήγησή σας σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και μπορούν να αφαιρεθούν ανά πάσα στιγμή από εσάς.