ThermoIma

THERMOBELT Ultra ®

Low-E Insulating Glass

Η ενεργειακή απόδοση και η υψηλή αισθητική πρέπει να συνυπάρχουν. Με τη σειρά θερμομονωτικών υαλοπινάκων THERMOBELT Ultra® μπορούμε να δημιουργήσουμε φωτεινούς, ενεργειακής απόδοσης, άνετους χώρους για τη ζωή και την εργασία σας, 24 ώρες τη μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλο το χρόνο. Το «μυστικό» αυτού του θερμομονωτικού υαλοπίνακα βρίσκεται σε μια σχεδόν διαφανή επίστρωση, που του επιτρέπει να είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας συνεισφοράς ενέργειας στα κτίρια. Το Low-E αντιπροσωπεύει το χαμηλό συντελεστή εκπομπής, ο οποίος αναφέρεται στην ιδιότητα του υαλοπίνακα να αντανακλά τη θερμότητα. Με το THERMOBELT Ultra®, μπορεί κανείς να μειώσει την απώλεια θερμότητας από τα παράθυρα, ενώ ταυτόχρονα μεγάλη ποσότητα φωτός εισέρχεται ελεύθερα στο εσωτερικό του κτιρίου. Η τεχνολογία Low-E εφαρμόζεται σε παράθυρα με διπλούς αλλά και με τριπλούς υαλοπίνακες. 

Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία Low-E έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:
·         Εξαιρετικές τιμές μόνωσης (τιμές Ug)
·         Απαράμιλλη μετάδοση του φωτός
·         Προηγμένη ουδετερότητα χρώματος (τιμές Ra)

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ενεργειακή απόδοση δεν είναι πια απλώς ένα συνώνυμο για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και μια τεράστια πηγή εξοικονόμησης δαπανών. Με τις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου να αυξάνονται αρκετά συχνά, η θέρμανση έχει γίνει πολύ ακριβή. Είναι γεγονός πως οι παθητικές μέθοδοι θέρμανσης, όπως η χρήση του θερμομονωτικού υαλοπίνακα Low-E, μπορεί να φαίνονται ακριβές, αλλά μακροπρόθεσμα αποδεικνύονται οικονομικά αποδοτικότερες. Η χρήση του σωστού τύπου υαλοπίνακα είναι ουσιαστικής σημασίας, καθώς σε πολλά κτίρια γίνεται άσκοπη σπατάλη ενέργειας για τη θέρμανση και ως εκ τούτου, υπάρχουν περισσότερες εκπομπές  CO2  απ’ ότι χρειάζεται. Η τεχνολογία Low-E στην υάλωση, αν χρησιμοποιηθεί μαζικά, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών CO2  στο άμεσο μέλλον.

Με την καθιέρωση του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για τα κτίρια, επενδύοντας στον υαλοπίνακα ενεργειακής απόδοσης της Υαλοδομής, τα χρήματα της επένδυσης επιστρέφονται. Υπάρχει επίσης ένα ευρύ φάσμα κρατικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τόσο των νέων όσο και των υφιστάμενων κτιρίων.

Χρησιμοποιώντας το θερμομονωτικό υαλοπίνακα από τη σειρά THERMOBELT Ultra® της Υαλοδομής, μπορεί να επιτευχθεί μέγιστη θερμική μόνωση, μόνο με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟΥ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑ

Οι θερμομονωτικοί υαλοπίνακες της σειράς THERMOBELT Ultra® της Υαλοδομής κατασκευάζονται από υψηλής ποιότητας δοκιμασμένα υλικά. Τα υλικά στις ενώσεις παρέχουν βέλτιστη προστασία από τις πιέσεις στις οποίες εκτίθεται ένας θερμομονωτικός υαλοπίνακας, κατά τη διάρκεια της «ζωής» του. 

Η ποιότητα του τελικού προϊόντος εξασφαλίζεται από τον εξωτερικό έλεγχο ποιότητας που πραγματοποιείται από πιστοποιημένο φορέα και η οποία συνεχώς τεκμηριώνεται σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 1279-6. Επιπλέον, η Υαλοδομή πραγματοποιεί δοκιμές εσωτερικού ποιοτικού ελέγχου αρκετές φορές το χρόνο.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

·         Χάρη στην υψηλότερη επιφανειακή θερμοκρασία, στην περιοχή των άκρων του εσωτερικού υαλοπίνακα, πολύτιμη θερμότητα παραμένει στο δωμάτιο.
·         Καλύτερες τιμές του συντελεστή θερμοπερατότητας παραθύρου (τιμές Uw)
·         Μικρότερες απώλειες ενέργειας για θέρμανση

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ε: ΓΙΑΤΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΑΜΠΩΣΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ;
Α: Στο εξωτερικό του υαλοπίνακα σχηματίζονται πολλές φορές συμπυκνώματα, όταν κατά τη διάρκεια της νύχτας υπάρχουν υψηλά επίπεδα υγρασίας. Όσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση του μονωτικού υαλοπίνακα, τόσο πιο πιθανή και η διαμόρφωση συμπυκνωμάτων στο εξωτερικό του. Αυτός είναι και ένας δείκτης για την υψηλή ποιότητα των παραθύρων σας. Χάρη στην εξαιρετική τιμή μόνωσης που επιτυγχάνεται, η μετάδοση θερμότητας του υαλοπίνακα είναι σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η θερμότητα παραμένει μέσα στο δωμάτιο και ελάχιστη διαφεύγει εξωτερικά. Το εξωτερικό τμήμα του υαλοπίνακα, ως εκ τούτου, έχει χαμηλότερη θερμοκρασία στην επιφάνεια από τον εξωτερικό αέρα. Με την αντίστοιχη σχετική υψηλή υγρασία του αέρα, το σημείο υγροποίησης επί του υαλοπίνακα δεν επιτυγχάνεται και έτσι σχηματίζεται το συμπύκνωμα πάνω στην επιφάνειά του.

Ε: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΕΡΙΖΩ ΣΥΧΝΑ ΤΟ ΧΩΡΟ;
Α: Εάν εγκαταστήσετε νέα παράθυρα, βελτιώνετε αυτόματα την αεροστεγανότητα του χώρου, γεγονός που οδηγεί σε εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των εξόδων θέρμανσης. Ωστόσο, η υγρασία που έχει συσσωρευτεί δε μπορεί να διαφύγει προς τα έξω μέσω των καινούργιων παραθύρων. Έτσι, απαιτείται τακτικός αερισμός του χώρου μετά την ανακαίνιση.

 

Δείτε και κατεβάστε το φυλλάδιο του προϊόντος

Σχετικά Άρθρα